Trupa Royal Dance Academy CCS , a luat ființă în toamna anului 2018 sub egida Casei de Cultură a Studenților, din Cluj-Napoca și a luat cu asalt lumea artistică bucurându-se de succes atât pe plan național cât și internațional.

În mai puțin de un an de activitate, trupa a fost implicată în două proiecte internaționale, a obținut premii importante în competiții de renume la nivel național, precum și burse de studii în San Giorgio, Milano și Viena.

Pe plan local artiștii trupei au avut parte de spectacole pe scene mari ale Clujului,
colaborând cu diferite instituții, cum ar fi Casa de Cultură a Studenților, Opera Maghiară de Stat, Opera Națională Română și Academia de Muzică “Gheorghe Dima”.
Au organizat spectacole cu scopul strângerii de fonduri pentru diferite cauze și au dansat cu toții pentru îndeplinirea scopurilor pe care și le-au propus. Recent, Royal Dance Academy CCS a contribuit la achiziționarea unei ambulanțe pentru SMURD, proiect inițiat de către Asociația Beard Brothers, unde și-au adus aportul prin spectacolul “1.12 Dance For Life”. Cu alte ocazii, banii din spectacole s-au donat către Spitalele de Arși din București, către persoane aflate la nevoie ori către diferite Asociații din Cluj-Napoca.

Trupa este formată din dansatori profesioniști de toate vârstele, cu o tehnică bine
consolidată, având la bază dansul clasic. Pe scenă, artiștii trupei dansează stiluri foarte variate, precum balet, dans contemporan, dans acrobatic, etc. În ceea ce privește dansul acrobatic, artiștii Royal, fac parte din categoria pionierilor din România, care au îmbinat dansul contemporan cu elemente de gimnastică, oferind astfel show-uri de excepție.
Cu fiecare apariție scenică artiștii Royal Dance Academy CCS doresc să transmită un mesaj cu impact emoțional și social. Acest lucru se datorează percepției lor asupra artei, văzută ca un instrument salvator și vindecător, chiar și din punct de vedere medical.
Vestea că dansul poate să aibă un puternic impact social și că arta poate fi transformată în manifest pentru a combate problemele de actualitate ale societății, a ajuns foarte departe,
astfel încât, în vara anului 2019 trupa a fost invitată la Verona, pentru a demonstra cele
afirmate, în cadrul evenimentului mondial “La Grande Sfida”, ce unește anual, diferite
organizații, cu scopul schimburilor de idei.

De asemenea, unul dintre scopurile Royal Dance Academy CCS este procesul de incluziune socială și la nivel artistic, astfel unele din trupele acestora sunt formate din copii, persoane cu dizabilități și copii din centre de plasament, care împart cu mândrie scena în cadrul spectacolelor acestora.

  • Open Dance Show (Cuprinde stiluri de dans foarte variate, integrând cu succes dansul clasic, dansul
    contemporan, jazz-ul și dansul acrobatic în momente artistice de excepție. )
  • Fairytale Dream (O călătorie în minunata lume a baletului, care cuprinde momente de dans clasic, variații din balete celebre, coregrafii de dans contemporan și lyrical. )
  • Burlesque (Un mod inedit, rafinat și elegant de a scoate în evidență frumusețea dansului. Momente de acrobație, senzualitate și coregrafii cu puternică energie feminină)
  • Contemporary-acro Dance Show (Cuprinde stiluri de dans foarte variate, integrând cu succes dansul clasic, dansul
    contemporan, jazz-ul și dansul acrobatic în momente artistice de excepție. )
  • Jazz night (O călătorie în minunata lume a baletului, care cuprinde momente de dans clasic, variații din balete celebre, coregrafii de dans contemporan și lyrical. )
  • Retro Dance Show (O  călătorie prin melodiile copilăriei anilor 1990-2000, hit-uri și dansuri nemuritoare, blugi largi, culori, sclipici și zâmbete)

PROIECTE